Followers

Wednesday, July 18, 2012

jerawat part last

aku bet mesti ramai yang tertunggu-tunggu entry ni kan??hehe..PERASAN!ada ke takda yang menunggu, aku tetap nak post jugak entry ni today!huh...

laaa...ada jugak ke yang masih nak tahu pasal jerawat aku ni??...ishh2, malas betul nak story...tetapi demi peminat-peminat setia, aku sanggup.....hahahahaha!puiii..OPS!OPS!korang jangan marah-marah ek..aku nak continue la story pasal jerawat ni...meh-meh baca dengan fokus...

ok, aku nak perbetulkan sikit...XGF yang tolong aku tu exgf time study kat JB(mula-mula dia cikgu, tapi dah stop.sekarang jadi pramugari MAS) XGF yang duduk dekat area TPG tu, selepas muka aku dah suci murni....baru aku ngorat dia...hehehe..so, story pasal jerawat muka aku ni berlaku time aku dengan xgf time study kat JB sehingga aku mintak putus dengan dia...sob..sob..sob..(dia yang sedih..haha!)

hadui...aku bukan nak story pasal xgf, putus dan bla.bla.bla.blaaa....akan tetapi selepas aku putus dengan xgf yang jadi pramugari tu, aku terus tekad jugak nak jadi lelaki kacak yang digilai ramai wanita....hahahaha!puiiii...

syukur time tu aku dah dapat tempat posting kerja kat KL, so senang lah aku nak buat rawatan atasi jerawat tu...untuk rawatan pemulihan muka aku, aku pegi try saja-saja buat facial muka kat felisa pandan indah tu..korang tahu??area ampang je..tapi sekarang staff felisa tu semua dah tukar baru...aku tak berapa nak rapat dengan dorang macam dulu-dulu...hehehe!(sebab dorang cun melecun..badjet boleh ngorat sorang dua...hahaha!) habis muka aku dorang uli-uli macam tepung...kemain picit-picit keluarkan jerawat aku...huhu!banyak kali jugak lah aku buat rawatan kat felisa atas nasihat dorang...motif??rahsia...hahaha!tup-tup sampai aku jadi rapat dengan dorang...siap bagi aku tiket free join dorang tengok konsert peterpan kat stadium merdeka lagi....hehehe!

aku dinasihatkan try sabun pencuci muka..try toner dia dan jugak krim muka untuk kegunaan pagi dan malam...haaaa..hambik ko!sepekej aku guna pakai...hahaha!bermula dari saat itulah aku berjiwa perempuan yang pentingkan kecantikkan muka.......hahahahaha!lantak lah...!hahahaha!setiap hari dok tepek-tepek krim kat muka...elak-elak kena cahaya matahari...aummm!hahahaha!puiii...selain itu, aku jugak berjumpa dengan doktor ambik ubat untuk keluarkan kuman-kuman dari dalam...walaupun aku memang tak suka makan ubat...huhu!nak jadi kacak punya pasal, aku bedal jugak....ahaks!kata doktor lagi, makan ubat untuk keluarkan darah kotor dari muka aku...bila makan ubat, kuman-kuman tu keluar semua baru ok...macam ni lah, kalau nak kulit luar ok, dalam pun kena kasi ok...rawat dalaman dulu, then baru pulun rawat luaran....hoho!aku makan ubat ni sampai habis mengikut dos yang doktor tu sarankan....huhu!(memang pahit..aku cairkan)

setahun jugak lah aku pakai krim-krim felisa ni...habis je aku cepat-cepat topup...bayangkan lah kalau sehari aku tak pakai krim-krim ni...apa kerja pun aku tak boleh nak buat...jalan pun tunduk je...poyossss!hahahaha!Alhamdulillah, syukur kepadanya lama-lama face aku dah semakin ok...hoyeeeeeehhhh!suka hati...aku berjaya jadi lelaki kacak....kahkahkah!kalau tak percaya tanya CPZ...hehe!lepas setahun tu, aku stop guna produk felisa...kenapa ek?? sebab muka aku dah ok lah....heeeeeeee..( aku berharap jadi duta felisa lepas ni...muamuamua!)cuma!ada cuma ek korang....aku maintain guna pencuci muka dia je.. =)

ok, korang mesti nak tahu kan aku pakai pencuci muka felisa yang mana satu??(adehhh...bocor rahsia kekacakkan aku) mula-mula aku pakai pencuci muka warna hitam(korang pergi felisa cakap je nak beli black soap...dorang faham punya lah)aku suruh dorang kerat empat...motif???jimatlah....hahahaha!tetapi sekarang ni aku masih jugak guna pencuci muka felisa...cuma warna sabun tu je yang lain..warna putih!(tetap kerat empat jugak....hahaha!)

krim-krim felisa lain semua dah tak pakai...stop!budjet dan risau aku nanti tumbuh balik jerawat...teringat zaman muka ngeri....huhu!lagi pun, muka aku dah ok kan sekarang...aku pernah jugak try produk tabita(CPZ hasut suruh pakai..hihi)memang ok produk tu kat muka aku...takda apa-apa kesan sampingan...tapi masalahnya produk tu mahal!kopak poket aku...huhu!bagi aku, cukup-cukup sudah berhabis duit buat rawatan muka before ni...guna sabun pencuci muka felisa pun dah ok, murah sikit harganya...yang penting face maintain dan ok bersih suci murni...dan pastikan face sentiasa bersih dan dicuci...paling penting jangan gatai-gatai tangan dok picit-picit jerawat tu...kalau tumbuh jerawat-jerawat satu dua tu standart la...period...hahahaha!

kalau korang yakin dengan entry aku ni...try lah if korang ada masalah jerawat yang teruk macam aku...InsyaAllah ok..ragu-ragu???lupakan sahaja noksss =)







6 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ooohhh so ko pakai Felisa lah ek.. nanti aku suruh laki aku try .. TQ

Siti said...

qery ooo qery
lambat gilak kamu update kesinambungan ye>_<

dah beli tabita dah
kopakk duit

Irfa said...

oh gitu kesahnya
bukan promo felisa kan?hehe

Wan Zulqhairi said...

jenuh tunggu entri ni. thanks bro. giliran aku pulak nak menjadi kachak. hahahaha..

sharifah rosidah said...

Hehehe Qery kemain eh siap ada period tu dah lah awak tumlelaki jangan berangan ya.

Eh exgf awak yang duduk TPG dulu tu duduk kat Taman Apa? Tak jawab dosa, penat lah aunty masuk blog awak ni sekali pun tak di layan sedih tau makcik ni nanti nak mengadu dengan CPZ.

wananiewana said...

Apa Nama ubt

Nuffnang