Followers

Sunday, March 10, 2013

tak ada air tiba-tiba

assalamualaikum...salam sejahtera, salam SATU dunia...selamat malam..ops!belum tidur lagi ya??
 
hari ini aku memang bersemangat gila pergi class..sebab??clas aku habis awal..dalam jadual pukul2.30 habis, tapi lecture tu baik hati lepaskan kita orang awal untuk kita orang setelkan dua  assignment yang dia berikan....pewittttt!terbaik assignment lagi...huhu!so, dengan semangat yang sangat best dapat balik kuliah awal, aku terus balik ke rumah untuk mandi plus bersiap semua...kenapa??sebab aku ada assigment dengan CPZ...hihi!*ni assigment peribadi...haha!* 
 
sampai rumah, bukak je paip air....kuang...kuang..kuang ajoooo....bekalan air tak ada...cisssss...dah lah family aku tak ada kat rumah masa tu...hari minggu kan??adik aku pulak tidur baik punya...keletihan lah tu...huuu..
 
padan muka aku tak dapat nak berwangi-wangian jumpa CPZ....semburan perfume bertubi-tubi kot....hahaha!kesimpulannya aku hanya mandi sekali je...huhu! 
 
sampai sekarang pun still air tak ada lagi...kata mak dan ayah aku paip pecah...bocor...hello??tak kan lah dari pagi tadi orang repair air tak repair-repair kot...NO KOMEN!huhu..malam ni aku tak mandi lagi lah jawabnya...nasib mak aku ada tadah air hujan petang tadi...boleh lah nak berwuduk...belum sampai tahap nak kena tayyamum lagi...boleh lah nak buat-buat basuh cing-cing dengan ook-ook kan...nak mandi esok pagi??memang tak lah aku nak mandi air tadahan hujan...huhuhuhu...adoyai tak kerja lah aku esok...hihihi*alasan*
 
tak ada elektrik lagi baik dari tak ada air kan....still boleh teruskan hidup...tapi,kalau tak ada air,???apa pun tak boleh...nak makan, kena basuh tangan..kan??minum dan bla.bla.bla..ahhh korang pun tahu air penting dalam kehidupan seharian

harapnya, air cepat ada...selalunya kalau ada problem macam ni kat area aku, lebih kurang 3 jam je setel...kali ni lain macam pulak kesnya...hadoiii...air...air...air....
 

3 comments:

sharifah rosidah said...

Kenapa tak tumpang mandi kat rumah bakal isteri....ish kamu ni memalu pulak.....bukan CPZ tu duduk rumah sendiri.....tumpang je lah daripada menyiksa diri.

Xilla Chinta said...

haha, same la kte.. aritu blk2 kje nk mandi, umah xde air.. dah ar xde tadah air. temper jerk.. cian laki kte kena bebel jerk.. so kte xleh tahan, td0 dulu..suh dia kejut kte tuk mandi ble dah ade air. and malam td p0n jd lg. air xde. tensen kauuu.. nsb dah bijak ckt, ade tadah air 3 baldi. laki kte guna sebaldi, lg 2 bg kte.. baik kan die =p pas mandi, trus td0.. kali nie x tggu air lg. laki kte yg tadahkan..

tenku butang said...

hoh.. teman pun pnh terjadi situasi xdak air.. tp paling geram bila dh hangkut air berbaldi2.. tiba2 ada air plak .. adoii.. buat penat badAN j ngangkat air berbaldi2.. hu3..

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Nuffnang