Followers

Friday, December 27, 2013

mahalnya harga rumah sekarang

bagi yang ada tanah sendiri, kira beruntung sangat...sebab harga tanah sekarang ni boleh tahan juga terutama kat kawasan bandar dan pinggir bandar...melambung-lambung harganya kot...
makin lama harga rumah semakin mahal...kalau tak buat atau beli sekarang, makin mahal harganya nanti...serius!beza harga tahun lepas dengan harga tahun ni...tersangatlah melampau...ikutkan gaji aku, compom tak lepas buat pinjaman perumahan...potong itu ini sana sini lagi..ohhhhh camna nak buat ni...nak kumpul duit dari sekarang???sampai tua kerepot lah belum tentu dapat beli rumah impian...huhuu!sukarnya nak beli rumah teres dengan harga sekitar rm200k-rm350k sekarang kat KL...

MEMANG TAK DAPAT!

kalau ada pun tak banyak dan jauh....mana lah boleh jauh-jauh sangat...family aku dengan mertua kan kat area KL je...so, bila apa-apa hal nanti senang nak tengok-tengok dorang semua nanti..yelah, siapa lagi nak tengok kan dorang kalau bukan anak sendiri kan...*respect kat korang yang family duduk jauh2* lagi pun, aku ni anak pertama...besar tanggunjawabnya tu...huhuu..

sekarang tengah dok memikir untuk mencapai memiliki sebuah rumah impian sendiri...*bak kata orang beli ikut kemampuan...*beberapa hari ni, tidur pun tak nyenyak sangat...nasib makan masih lagi berselera dan mandi masih basah...kikikiki!*takkan nak menyewa rumah je kan*
tidak mengapa, bersabarlah dulu wahai hatiku....usap dada pelahan-pelahan...ada rezeki tu nanti...cuma lambat ke cepat kita tak tahu kan...
bai-bai
p/s : kalau ada rumah teres murah-murah roger2 aku ek!huhuhuiii..



5 comments:

NinaAz said...

Eh.eh. bukanke rumah yg duk skg rumah teres?? Cantik jea pun tuuu

Mass said...

Try tengok di mudah.com...kadang ada gak yg murah,sm check di spnb..kut ada lg kosong...

hani said...

Kat seksyen 5 Bandar Baru Bangi ada dlm range tu.teres setingkat.

hani said...

Seksyen 5 Bandar Baru Bangi dlm range tu. Teres setingkat.

juls julie said...

ce tgk rumah kat Bandar Akademia... sure berkenan rumah sebijik2 lot banglo tp dengan harga mampu milik..hehe

Nuffnang