Followers

Tuesday, August 14, 2012

strategi berjaya...hahaha!

aku rasa sangat suka hati nak story pasal first time aku berjaya membuatkan CPZ drive kereta dengann sendirinya....hehe!aku perhatikan je perangai dia selama nni..ada lesen lori...silap! ada lesen kereta tapi tak nak drive...tak faham kan??ok, ni alasan yang dia selalu beri...

' kita tak nak drive sebab bukan kereta kita '

ok alasan ni aku boleh terima sebab yelah maybe dia takut nak drive sebab kereta orang...takut terjadi pape..contoh tercalar ke kereta tu..terlanggar lobang dan tayar terus pancit atau sport rim bengkok ke...okla tu..aku faham...kalu drive kereta sendiri rosak pun dia tak susah hati kan...

' kereta kamu besar sangat '
ok lah dia nak drive kereta yang kecik-kecik sebab masa ujian memandu dia drive viva...dia cakap kereta kecik senang nak kawal stering, senang nak budjet reverse, budjet parking...kalau kereta besar apa pun tak nampak la kot...parking pun sengget...salah parking langsung tak boleh keluar...hahaha!

' kita memang suka kalau kamu drive untuk kita...kita selesa sangat '
ok fine!ayat ni memang nak kena cedok hidung gan aku...amboi budjet diva, datin ker??puiii...manja la konon nak aku je drive...amboiiiii-amboiiiii...kemain selesa kan aku tolong drive kan dia...biasa dia tu...

sejak dia dapat lesen dia tak pernah bawak kereta...ohhh!tak faham...aku memang banyak kali cakap kat dia drive la kereta aku sesekali, nanti lupa...macam-macam strategi dah aku guna pakai...semuanya hampehhh!selalu jugak lah alasan sama dia bebel kat telinga aku...takpa, aku wat pekak telinga je...emmm syok jugak tengok mimik muka dia potpetpotpet....comel sangat*tddmpa*hahaha!tapi dia peduli apa kan dengan permintaan aku suruh dia drive...memang keras hati betul...puiiii

so, semalam dia terkena jugak dengan strategi aku....hahaha! aku berjaya minta dia tolong drive kereta!yahooooo!!!aku mintak tolong dia drive kan kereta aku bawa balik rumah sebab kereta aku dah ok...cuma wiring problem...hoh!aku pun tak paham kenapa boleh masalah wiring pulak..padahal aku takda ubah apa-apa eksesori dalaman kereta tu yang melibatkan wiring..semuanya asal...tapi aku still tak boleh terima sebab dorang hanya cek kereta aku, ambik masa sampai dua hari repair dan betulkan balik wiring sahaja...*cek wiring memang ambik masa dua hari ye??*what??dorang cuma betul kan wiring sahaja!adjust kasi ok bali dan tak ada apa-apa barang yang rosak, so dorang tak tukar apa-apa...boleh?upah betulkan wiring balik sampai rm180..tu belum upah cek komputer lagi...plus govment tex lagi...huhuu...

aku siap nak mintak jaminan la if rosak balik macam mana...takda apa-apa warranty ke...dorang cakap if tak tukar barang apa-apa mana boleh ada warrty...boleh??tapi betul jugak lah kan...maksudnya lepas ni kalau jadi balik kerosakkan sama tak boleh start..dorang akan cek balik apa yang rosak dan compom-compom upahnya???upah cek kemain mahal lagi...huhu!aku sendiri pun tak tahu dan tak tengok dia cek betul ke tak kereta aku...humm..begang gila..tapi sabar....sabar...dugaaan...ok stop!

 

malas nak story pasal tu...nak story pasal CPZ drive....hehehe!selama kereta aku rosak, aku drive neo kepunyaan....adalah rahsia...hahaha!cerita plan aku macam ni...

1. aku jemput dia kat rumah pergi dan bawa pergi proton
2. sampai proton, aku bawa drive kereta aku, CPZ drive kete neo 
*nasib auto..haha!kalau manual mahu mati-mati enjin...hakhakhak!*
3. lepas setel bil, aku suruh dia drive follow aku
4. park kereta depan rumah aku dan keluar balik pergi bazar
5. dia pesan kat aku jangan drive laju-laju
*memang tak lah nak drive perlahan...hahaha!*

MUAMUAMUAHAHAHAHA!aku berjaya!hahahahahaha!sebenarnya aku boleh je nak mintak tolong ayah aku, member-member aku ke...adik aku ke...tapi aku sengaja bagi alasan ayah aku balik lambat sangat...pukul 5, tak nak susahkan member-member, adik aku balik kerja lewat, proton tutup awal....macam-macam alasan aku beritahu dia....hahahahaha!so, nak tak nak, dia kena jugak tolong aku drive kan...hehehe!

mula-mula tu plan berjalan seperti biasa...perhhh!penuh keyakinan aweks ni drive..cool gila drive beb...peeeeeeeewittttt...aweks neo oooooo....stail lah...hahahaha!aku aku teruja kejap sebab tengok dia drive dengan sangat skema...pegang stering dua tangan okeyyyy!pusing stering pun skema..pusing sikit-sikit....hahaha!kalau dah terer satu kali pusing je kan....hehehe!bawa kereta auto je pun...hakhakhak!puas betul aku gelak dalam kereta sorang-sorang sambil tengok cermin belakang, cermin sisi dia still follow aku ke tak...heeeeeee...

ok, niat nak mengenakan dia pun tetiba datang....hahahaha!aku tekan sikit minyak, cilok kiri...cilok kanan...lesap!hambikkkkk...dah lah dengan kereta banyak lagi masa tu...sekejap je aku dah tak nampak dia kat belakang aku....hahaha!aku nak tengok dia ingat ke tak jalan ke rumah aku...??aku tunggu je kat depan rumah aku...agak lama jugak lah..dia sampai-sampai je, aku terus buat muka terkejut..macam tak percaya yang dia hafal jalan rumah aku...dan apa lagi aku pun piji melambung-lambung la kat dia cakap terer gila drive...hahahaha!dia punya muka ada senyum maa...

satu soalan cepu emas kat dia...

' kamu kenapa lambat sangat..? ' 

dia jawab...tapi sebelum jawab tu dia gelak dulu...

' hehehe!kita salah masuk lorong...'

sangkaan aku betul..dia SESAT!salah masuk lorong...hakhakhak!padan muka berlagak lagi cakap hafal jalan nak ke rumah aku kan....ahaks!yesss!aku berjaya buat dia drive dan buat dia sesat....hahahahaha!suka gila....hahaha!

ok, ini strategi aku selepas ni...

' kamu tangan kita sakit, tak boleh nak drive '

' kamu tapak kaki kita demam panas tak boleh nak drive '

' kamu mata kita senggugut tak boleh nak drive '

' kamu kita rasa tempat driver ni macam dah kecik, kita kena duduk belakang baru selesa sikit '

aku harap alasan aku mampu membuatkan dia drive sepanjang masa....HAHAHAHA!









2 comments:

sepet a.k.a zack_u said...

NO WAY!!!!

sharifah rosidah said...

Jangan lah kondem2 dia, berilah semangat kat kesayangan awaktu.

Nuffnang